-
PORCJE
2 porcje -
CZAS PRZYGOTOWANIA
40 minut
Składniki
1 opakowanie mintaja ABRAMCZYK
500 g mąki pszennej
50 g mąki ziemniaczanej
1 jajko
proszek do pieczenia
piwo jasne
2 szt. ogórków kiszonych
papryka czerwona, zielona, żółta
250 g pomidorków koktajlowych
100 ml oliwy
sól i pieprz
Przygotowanie
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę
W naczyniu przygotowujemy ciasto. Mąkę pszenną dokładnie mieszamy z mąką ziemniaczaną, jajkiem, piwem oraz proszkiem do pieczenia.
Rybę kroimy na mniejsze kawałki oraz przyprawiamy.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Następnie maczamy w przygotowanym cieście i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy przez około 4 minuty z każdej strony.
Pokrojone warzywa przekładamy do miski, dodajemy kukurydzę, oliwę, posiekane zioła. Przyprawiamy solą oraz sokiem z cytryny.
Rybę w cieście piwnym przekładamy na talerz, dodajemy salsę i serwujemy.
Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:
Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:
Zobacz inne przepisy