-
PORCJE
2 porcje -
CZAS PRZYGOTOWANIA
40 minut
Składniki
1 opakowanie karmazyna ABRAMCZYK
ananas świeży
1 cebula
1 marchewka
200 g koncentratu pomidorowego
1 cytryna
1 papryczka chilli
sól i pieprz
Przygotowanie
Warzywa kroimy w słupki.
Na patelni rozgrzewamy masło, przekładamy marchewkę oraz cebulę, dusimy przez 3 minuty. Następnie dodajemy ananasa i koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy.
Filety karmazyna kroimy, przyprawiamy solą oraz pieprzem, następnie posypujemy obficie mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej, przekładamy przygotowaną rybę i smażymy przez 2 minuty na każdej ze stron.
Warzywa oraz rybę przekładamy na talerz, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli i posypujemy szczypiorkiem.
Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:
Zobacz inne przepisy