Karmazynowa ryba po grecku z ananasem i chilli

8K
4.7/5 - (7 głoss)

Składniki

1 opakowanie karmazyna ABRAMCZYK

ananas świeży

1 cebula

1 marchewka

200 g koncentratu pomidorowego

1 cytryna

1 papryczka chilli

sól i pieprz

Przygotowanie

Warzywa kroimy w słupki.

Na patelni rozgrzewamy masło, przekładamy marchewkę oraz cebulę, dusimy przez 3 minuty. Następnie dodajemy ananasa i koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy.

Filety karmazyna kroimy, przyprawiamy solą oraz pieprzem, następnie posypujemy obficie mąką.

Na patelni rozgrzewamy olej, przekładamy przygotowaną rybę i smażymy przez 2 minuty na każdej ze stron.

Warzywa oraz rybę przekładamy na talerz, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli i posypujemy szczypiorkiem.

Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:

Zobacz inne przepisy

4.7/5 - (7 głoss)
Close