-
PORCJE
2 porcje -
CZAS PRZYGOTOWANIA
40 minut
Składniki
1 opakowanie superpolędwicy z dorsza czarnego ABRAMCZYK
200 g masła
1 brukiew lub seler
2 cebulki
2 marchewki
łyżeczka lubczyku suszonego
łyżeczka majeranku
300 g majonezu
1 cytryna
1 limonka
pęczek szczypiorki i natki pietruszki
200 g koncentratu pomidorowego
sól i pieprz
Przygotowanie
Warzywa kroimy w słupki, następnie przekładamy na rozgrzane masło na patelni, przyprawiamy solą, pieprzem i suszonymi ziołami.


Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy przez 2 minuty. Przekładamy na talerz.

Dorsza czarnego kroimy na kawałki, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy na rozgrzanym maśle przez 2-3 minuty na każdej ze stron.

Do miski dodajemy majonez, sok z cytryny, sok z limonki, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy.

Na talerz przekładamy warzywa, układamy rybę i dekorujemy majonezem cytrynowym.
Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:
Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:
Zobacz inne przepisy