Karmazynowa ryba po grecku z ananasem i chilli

8.4K
4.7/5 - (7 ocen)

Składniki

1 opakowanie karmazyna ABRAMCZYK

ananas świeży

1 cebula

1 marchewka

200 g koncentratu pomidorowego

1 cytryna

1 papryczka chilli

sól i pieprz

Przygotowanie

Warzywa kroimy w słupki.

Ryba po grecku: Zbliżenie osoby krojącej cebulę na drewnianej desce do krojenia. Na pierwszym planie talerz z poszatkowanymi marchewkami. Tło jest delikatnie rozmyte z nutami świątecznego wystroju, takimi jak światła i motywy lasek cukrowych.
Ryba po grecku: Osoba krojąca obranego ananasa na drewnianej desce do krojenia. Widoczne są dwa kawałki ananasa, z których jeden jest krojony. Tło jest delikatnie rozmyte, skupiając się na nożu i dłoni osoby.

Na patelni rozgrzewamy masło, przekładamy marchewkę oraz cebulę, dusimy przez 3 minuty. Następnie dodajemy ananasa i koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy.

Ryba po grecku: Zbliżenie na patelnię na kuchence wypełnioną pokrojonymi marchewkami i cebulą, która się gotuje. Osoba dodaje więcej warzyw z talerza. W tle widać rozmazane światła.
Ryba po grecku: Ręce wlewające koncentrat pomidorowy z małej białej miski do patelni wypełnionej smażonymi paskami żółtej i pomarańczowej papryki. Używana jest również metalowa łyżka, uniesiona nad patelnią.

Filety karmazyna kroimy, przyprawiamy solą oraz pieprzem, następnie posypujemy obficie mąką.

Ryba po grecku: Osoba posypuje mąkę z białego pojemnika na surowe filety rybne ułożone na talerzu. Łyżka trzyma trochę mąki nad filetami. W tle widoczne są przybory kuchenne i składniki.

Na patelni rozgrzewamy olej, przekładamy przygotowaną rybę i smażymy przez 2 minuty na każdej ze stron.

Ryba po grecku: Sześć doprawionych filetów rybnych gotuje się na gorącej, tłustej patelni na kuchence. Ryby są złocistobrązowe z lekko chrupiącymi brzegami, ustawione na białej patelni. Kuchenka i drewniany blat są częściowo widoczne.

Warzywa oraz rybę przekładamy na talerz, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli i posypujemy szczypiorkiem.

Ryba po grecku: Grillowane filety rybne podawane z kolorową mieszanką pokrojonych warzyw, przyozdobione cząstkami limonki i posiekaną zieloną cebulką, podawane na szarym talerzu.

Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:

Zobacz inne przepisy

4.7/5 - (7 ocen)
Close