-
PORCJE
2 porcje -
CZAS PRZYGOTOWANIA
30 minut
Składniki
1 opakowanie Miruny Patagońskiej Abramczyk
2 łyżki oliwy
1 cebula
4 łyżki oleju do smażenia
1 biała część pora
3 marchewki
2 pietruszki
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1/2 selera
3 liscie laurowe
6 ziaren ziela angielskiego
Sól, pieprz do smaku
500 ml wody
Natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
Na oliwie podsmażamy przez kilka minut pokrojoną białą część pora i cebulę ze szczyptą soli.
Dodajemy starte marchewki, pietruszki, selera, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i wodę. Gotujemy przez 15 min.
Mirunę patagońską osuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Z ugotowanych warzyw wyciągamy liście laurowe i ziele angielskie. Do ugotowanych warzyw przekładamy koncentrat pomidorowy, a całość blendujemy. Na purée warzywne przekładamy usmażoną rybę. Dekorujemy natką pietruszki.
Na purée warzywne przekładamy usmażoną rybę. Dekorujemy natką pietruszki.
Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:
Zobacz inne przepisy