-
PORCJE
2 porcje -
CZAS PRZYGOTOWANIA
30 minut
Składniki
1 opakowanie Mintaja Abramczyk
1 opakowanie krewetek białych Abramczyk
1 cebula
3 pietruszki
1 biała część pora
4 marchewki
1/2 selera
2 liscie laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
2 łyżeczki papryki słodkiej
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
4 łyżki oliwy
1,5 l wody
80 g grzanek
Sól, pieprz do smaku
Natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
Na oliwie podsmażamy przez kilka minut pokrojoną białą część pora i cebulę ze szczyptą soli.
Dodajemy starte marchewki, pietruszki, selera, wodę, lście laurowe, ziarna ziela angielskiego i paprykę słodką. Gotujemy przez 10 min.
Mintaja Abramczyk kroimy na mniejsze kawałki.
Przekładamy do zupy wraz z rozmrożonymi krewetkami Abramczyk i koncentratem pomidorowym. Gotujemy 10 min.
Zupę podajemy z grzankami i natką pietruszki.
Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:
Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:
Zobacz inne przepisy