Grecka zupa rybna

7.7K
4.7/5 - (7 głoss)

Składniki

1 opakowanie Mintaja Abramczyk

1 opakowanie krewetek białych Abramczyk

1 cebula

3 pietruszki

1 biała część pora

4 marchewki

1/2 selera

2 liscie laurowe

5 ziaren ziela angielskiego

2 łyżeczki papryki słodkiej

3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

4 łyżki oliwy

1,5 l wody

80 g grzanek

Sól, pieprz do smaku

Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Na oliwie podsmażamy przez kilka minut pokrojoną białą część pora i cebulę ze szczyptą soli.

Dodajemy starte marchewki, pietruszki, selera, wodę, lście laurowe, ziarna ziela angielskiego i paprykę słodką. Gotujemy przez 10 min.

Mintaja Abramczyk kroimy na mniejsze kawałki.

Przekładamy do zupy wraz z rozmrożonymi krewetkami Abramczyk i koncentratem pomidorowym. Gotujemy 10 min.

Zupę podajemy z grzankami i natką pietruszki.

Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:

Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:

Zobacz inne przepisy

4.7/5 - (7 głoss)
Close