-
PORCJE
2 porcje -
CZAS PRZYGOTOWANIA
30 minut
Składniki
1 opakowanie filetów z dorsza bez skóry ABRAMCZYK
1 cebula
1 biała część pora
2 pietruszki
3 marchewki
1/2 selera
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
100 g gęstego mleczka kokosowego
3 łyżeczki czerwonej pasty curry
2 łyzeczki papryki słodkiej
1 garść orzechów ziemnych
Sól, pieprz do smaku
Natka pietruszki oraz pita lub tortilla do podania
Przygotowanie
Na oliwie podsmażamy przez kilka minut pokrojoną białą część pora i cebulę ze szczyptą soli.
Dodajemy starte marchewki, pietruszki, selera, wodę i koncentrat pomidorowy. Dusimy przez 15 min.
Dodajemy mleczko kokosowe, czerwoną pastę curry i paprykę słodką. Mieszamy.
Dorsza bez skóry Abramczyk kroimy na mniejsze części. Przekładamy na patelnię. Dusimy pod przykryciem przez 10 min.
Podajemy z orzeszkami ziemnymi, natką pietruszki i pitą lub tortillą.
Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:
Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:
Zobacz inne przepisy