Ryba na greckim purée

7.3K
4.7/5 - (7 głoss)

Składniki

1 opakowanie Miruny Patagońskiej Abramczyk

2 łyżki oliwy

1 cebula

4 łyżki oleju do smażenia

1 biała część pora

3 marchewki

2 pietruszki

3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

1/2 selera

3 liscie laurowe

6 ziaren ziela angielskiego

Sól, pieprz do smaku

500 ml wody

Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Na oliwie podsmażamy przez kilka minut pokrojoną białą część pora i cebulę ze szczyptą soli.

Dodajemy starte marchewki, pietruszki, selera, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i wodę. Gotujemy przez 15 min.

Mirunę patagońską osuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Z ugotowanych warzyw wyciągamy liście laurowe i ziele angielskie. Do ugotowanych warzyw przekładamy koncentrat pomidorowy, a całość blendujemy. Na purée warzywne przekładamy usmażoną rybę. Dekorujemy natką pietruszki.

Na purée warzywne przekładamy usmażoną rybę. Dekorujemy natką pietruszki.

Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:

Zobacz inne przepisy

4.7/5 - (7 głoss)
Close