-
PORCJE
2 porcje -
CZAS PRZYGOTOWANIA
30 minut
Składniki
1 opakowanie superpolędwicy z dorsza czarnego XXL Abramczyk
1 cebula
1 biała część pora
2 pietruszki
3 marchewki
1/2 selera
3 liscie laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
4 łyżki krojonych, suszonych pomidorów
70 g sera feta
500 ml wody
2 łyżki oliwy
Sól, pieprz do smaku
Świeże zioła do podania np. bazylia
Przygotowanie
Na oliwie podsmażamy przez kilka minut pokrojoną białą część pora i cebulę ze szczyptą soli.
Do garnka przekładamy starte marchewki, pietruszki, selera, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, wodę i koncentrat pomidorowy. Gotujemy przez 15 min.
Warzywa przekładamy na patelnię. Dodajemy krojone suszone pomidory, kapary i mieszamy.
Dorsza Czarnego XXL Abramczyk kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy olejem z suszonych pomidorów i pieczemy przez 15 min. w 200 stopniach.
Upieczonego dorsza przekładamy na talerz. Na wierzch przekładamy warzywa, ser feta oraz świeże zioła.
Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:
Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:
Zobacz inne przepisy