-
PORCJE
2 porcje -
CZAS PRZYGOTOWANIA
30 minut
Składniki
1 opakowanie fileta dorsza atlantyckiego ABRAMCZYK
100 g imbiru
opakowanie krewetek białych ABRAMCZYK
200 g masła
100 ml octu ryżowego
200 g pomidorków cherry
400 ml oleju
1 gałązka świeżej kolendry
2 cebulki dymki
1 papryczka chilli
Sól, pieprz do smaku
1 rzepa
Przygotowanie
Do garnka wlewamy olej oraz ocet ryżowy, dodajemy imbir i papryczkę chilli, wszystko dusimy przez około minutę.
Następnie dokładamy pokrojoną w słupki marchewkę i rzepę, posypujemy cukrem i kolendrą, dokładnie mieszamy przez 2 minuty.
Na maśle podsmażamy pokrojonego dorsza przez 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy talerz.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy krewetki białe oraz warzywa. Wszystko dusimy przez 4 minuty.
Na talerz wykładamy warzywa z krewetkami i dekorujemy zielona pietruszką
Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:
Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:
Zobacz inne przepisy