Dorsz Atlantycki w towarzystwie krewetek z chrupiącąymi warzywami

7.4K
4.7/5 - (7 głoss)

Składniki

1 opakowanie fileta dorsza atlantyckiego ABRAMCZYK

100 g imbiru

opakowanie krewetek białych ABRAMCZYK

200 g masła

100 ml octu ryżowego

200 g pomidorków cherry

400 ml oleju

1 gałązka świeżej kolendry

2 cebulki dymki

1 papryczka chilli

Sól, pieprz do smaku

1 rzepa

Przygotowanie

Do garnka wlewamy olej oraz ocet ryżowy, dodajemy imbir i papryczkę chilli, wszystko dusimy przez około minutę.

Następnie dokładamy pokrojoną w słupki marchewkę i rzepę, posypujemy cukrem i kolendrą, dokładnie mieszamy przez 2 minuty.

Na maśle podsmażamy pokrojonego dorsza przez 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy talerz.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy krewetki białe oraz warzywa. Wszystko dusimy przez 4 minuty.

Na talerz wykładamy warzywa z krewetkami i dekorujemy zielona pietruszką

Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:

Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:

Zobacz inne przepisy

4.7/5 - (7 głoss)
Close