GATUNKI RYB DOSKONAŁE DO RYBY PO GRECKU

Miruna nowozelandzka

Miruna nowozelandzka jest poławiana u wybrzeży Nowej Zelandii, w czystych wodach Pacyfiku, na głębokości około 300 metrów. To absolutny przebój kulinarny na polskim rynku.

Filet z miruny nowozelandzkiej nie ma intensywnego rybnego zapachu. Posiada neutralny, łagodny smak i praktycznie brak ości. Mięso tej ryby jest chude, kruche i białe, stanowi dobre źródło białka oraz witamin A, B12, niacyny i potasu.

Miruna Nowozelandzka to ryba odkryta dla polskiego konsumenta przez ABRAMCZYK Team. Poza początkiem nazwy niewiele więcej łączy ją z patagońską. Jej delikatny smak, brak ości i soczystość powodują, że spełnia oczekiwania wszystkich smakoszy ryb, szczególnie zaś polecana jest dzieciom, które ją uwielbiają.

Close