Zupa a’la ryba po grecku

9.9K
4.6/5 - (8 ocen)

Składniki

1 opakowanie Mintaja Abramczyk

1 opakowanie krewetek białych Abramczyk

1 cebula

3 pietruszki

1 biała część pora

4 marchewki

1/2 selera

2 liscie laurowe

5 ziaren ziela angielskiego

2 łyżeczki papryki słodkiej

3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

4 łyżki oliwy

1,5 l wody

80 g grzanek

Sól, pieprz do smaku

Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Na oliwie podsmażamy przez kilka minut pokrojoną białą część pora i cebulę ze szczyptą soli.

Ryba po grecku: Na stole stoi garnek wypełniony posiekanymi porami. Wokół garnka znajdują się składniki, w tym surowa ryba, miska krewetek, poszatkowana marchewka, liście laurowe, ziarna pieprzu i butelka oleju do gotowania.

Dodajemy starte marchewki, pietruszki, selera, wodę, lście laurowe, ziarna ziela angielskiego i paprykę słodką. Gotujemy przez 10 min.

Ryba po grecku: Garnek zupy z poszatkowaną marchewką, liściem laurowym i przyprawami na wierzchu. W pobliżu znajdują się surowe filety rybne w opakowaniu, miska krewetek, poszatkowana marchewka w misce, ziarna pieprzu, liście laurowe i butelka oliwy z oliwek na jasnej powierzchni.

Mintaja Abramczyk kroimy na mniejsze kawałki.

Ryba po grecku: Surowe kawałki ryby na okrągłym białym talerzu, otoczone pakowaną rybą, obrane krewetki w misce, poszatkowana marchewka, liście laurowe, czarny pieprz w ziarnach i mały szklany słoiczek z olejem na jasnej powierzchni.

Przekładamy do zupy wraz z rozmrożonymi krewetkami Abramczyk i koncentratem pomidorowym. Gotujemy 10 min.

Ryba po grecku: Na stole stoi garnek zupy z krewetkami i kawałkami ryb w bogatym bulionie. W pobliżu leżą surowe krewetki, poszatkowane marchewki, opakowanie surowej ryby z etykietą „Mintaj” i oliwa z oliwek. Liście laurowe i ziarna pieprzu są porozrzucane dookoła.

Zupę podajemy z grzankami i natką pietruszki.

Ryba po grecku: Miska gulaszu rybnego ozdobiona ziołami i małymi plasterkami kiełbasy, z łyżką. W pobliżu znajdują się surowe filety rybne w opakowaniu, mała miska krewetek, pokrojone marchewki, liście laurowe i butelka oliwy z oliwek na jasnym blacie.

Zobacz produkty w formie schłodzonej polecane do tego dania:

Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:

Zobacz inne przepisy

4.6/5 - (8 ocen)
Close