Ryba po grecku na purée z warzyw

7.8K
4.7/5 - (7 ocen)

Składniki

1 opakowanie Miruny Patagońskiej Abramczyk

2 łyżki oliwy

1 cebula

4 łyżki oleju do smażenia

1 biała część pora

3 marchewki

2 pietruszki

3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

1/2 selera

3 liście laurowe

6 ziaren ziela angielskiego

Sól, pieprz do smaku

500 ml wody

Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Na oliwie podsmażamy przez kilka minut pokrojoną białą część pora i cebulę ze szczyptą soli.

Ryba po grecku: Biały garnek z poszatkowaną kapustą stoi na teksturowanej powierzchni obok opakowania ryby Miruna Patagońska, całych ziaren czarnego pieprzu w misce, liścia laurowego i małej butelki oliwy.

Dodajemy starte marchewki, pietruszki, selera, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i wodę. Gotujemy przez 15 min.

Ryba po grecku: Garnek wypełniony startymi ziemniakami z liśćmi laurowymi i czarnym pieprzem. Obok znajduje się torba z etykietą „Miruna Patagońska”, mała miska z ziarnami pieprzu i butelka oliwy z oliwek. Liście laurowe są rozrzucone na powierzchni.

Mirunę patagońską osuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Ryba po grecku: Biała patelnia zawiera cztery filety rybne gotowane w maśle. Obok patelni znajduje się opakowanie z etykietą „Miruna Patagońska” i miska z ziarnami pieprzu. Na stole leżą dwa liście laurowe.

Z ugotowanych warzyw wyciągamy liście laurowe i ziele angielskie. Do ugotowanych warzyw przekładamy koncentrat pomidorowy, a całość blendujemy. Na purée warzywne przekładamy usmażoną rybę. Dekorujemy natką pietruszki.

Ryba po grecku: Miska wypełniona poszatkowanymi warzywami i kawałkami czerwonej ryby, umieszczona na teksturowanej powierzchni. Obok niej znajduje się opakowanie z etykietą „Miruna Patagońska” wraz z małą miską całych ziaren czarnego pieprzu i kilkoma liśćmi laurowymi.

Na purée warzywne przekładamy usmażoną rybę. Dekorujemy natką pietruszki.

Ryba po grecku: Talerz z kawałkiem grillowanej ryby i pietruszką na łożu z pomarańczowych puree warzywnym stoi obok opakowania z etykietą „Miruna Patagońska”. W pobliżu znajduje się inne danie z podobnym puree, a dookoła rozrzucone są ziarna pieprzu.

Zobacz produkty w formie mrożonej polecane do tego dania:

Zobacz inne przepisy

4.7/5 - (7 ocen)
Close